Понякога може да имаме чувството, че екологичните, икономически и социални проблеми, пред които е изправен света сега, са непреодолими за отделния човек – промяна в климата, ограничени ресурси, икономически спад, социална откъснатост. Но само правителствата ли могат да решат тези проблеми?

“Да живееш промяната” разглежда различни решения на световните кризи, пред които сме изправени днес, чрез вдъхновяващите истории на хора, които извършват промяна в собствения си живот и в общностите, в които живеят, по един устойчив и възстановяващ начин. Всеки един от нас може да бъде част от тези решения.

Режисьорите Джордан Озмънд и Антоанет Уилсън са събрали истории от своите пътувания, както и интервюта с експерти, които обясняват как сме стигнали до сегашното си положение. От горски градини до компостни тоалетни, земеделие подкрепяно от общността, до времева банка, “Да живееш промяната” предлага възможности да преосмислим начина, по който живеем.

Всеки един от нас има силата да предизвика промяна. “Да живееш промяната” има за цел да ни вдъхнови да направим точно това. Има толкова много вълнуващи и значими инициативи, толкова много надежда и вдъхновение. Искаме да създадем колкото се може по-обширна и задълбочена дискусия относно как всеки един от нас вижда бъдещето и своето участие в него.

Филмът може да изтеглите от тук, а субтитрите от тук.

Приятно гледане! 🙂

 

FB post