Avaaz дава възможност на милиони хора от всички сфери на живота да предприемат действия по належащите глобални, регионални и национални проблеми, от корупцията и бедността до конфликтите и промените в климата. Моделът на организиране и свързване чрез интернет позволява хиляди индивидуални усилия да бъдат обединени, и макар и малки взети поотделно, заедно могат бързо да бъдат комбинирани в силна колективна сила.

Онлайн общността на Avaaz може да действа като мегафон, за да привлече вниманието към належащи проблеми; може да бъде антена за насочване на широка обществена загриженост в посока, която изисква неотложно действие.

Движението Avaaz провежда кампании на 17 езика, обслужва се от основен екип на 6 континента и от хиляди доброволци. Avaaz е движение на действията – петиции, финансиране на медийни кампании, директни действия, изпращане на имейли, призоваване, лобиране  и организиране на “офлайн” протести и събития – всичко, за да се гарантира, че вижданията и ценностите на хората в света могат да повлияят решенията, които засягат всеки от нас.

До скоро международните граждански групи и социални движения трябваше да изграждат платформа и стратегия за всяка отделна тема, ден по ден и държава по държава, за да могат да достигнат мащаб, който да може да доведе до въздействие и промяна. Днес, благодарение на новите технологии и нарастващата етика на глобалната взаимозависимост, това ограничение вече не е от значение.

avaaz org 02Докато други глобални групи на гражданското общество са съставени от мрежи с локални за отделните държави подразделения, всяка от които със собствен персонал, бюджет и структура за вземане на решения, Avaaz има един общ глобален екип с мандат да работи по всеки въпрос – световни кампании с изключителна гъвкавост, фокус, бързина и обхват.

Avaaz се финансира изцяло от членове – никой корпоративен спонсор или държавен спонсор не може да настоява Avaaz да пренасочи своите приоритети, за да обслужва икономически или политически интереси. В същото време Avaaz признава, че хората с добра воля често имат различия в детайлите по различните въпроси, ето защо всеки е свободен сам да решава дали да подкрепи една кампания или не. И всеки е свободен да започне своя подписка, която да търси глобална подкрепа.

Всички кампании на Авааз имат една основна ценност – убеждението, че всички сме човешки същества и сме натоварени с отговорности един към друг, към бъдещите поколения и към планетата. Проблемите, по които Avaaz работи, са конкретни изрази на тази ценност. И така, отново и отново Avaaz-хората, които се присъединяват към общността чрез кампания по един въпрос, нуждаещ се от действие, продължават да предприемат действия по друг въпрос, а след това по друг.

Тази вълна от действия, тази верижна воля за промяна, е източник на голяма надежда: човешките мечти се римуват и всички гледаме в една посока; заедно, ние хората, можем да изградим мост от света, който имаме – към света, който всички искаме.

 Ето няколко от най-големите победи,с които AVAAZ се гордее:

# 1 Промяна на климата: Началото на края на изкопаемите горива

AdieuParis400Парижкото споразумение за климата е една от най-големите победи досега в усилията за борба с климатичните промени, едно красиво постижение на човешкото единство, за което Avaaz беше движещата сила, която доведе до глобалната мобилизация на хората, за да бъде постигнат успех. Ето историята: Прочети повече

# 2 Запазването на отворен и безплатен интернет за всички

NN topБорбата да се запази интернет свободен от корпоративен контрол и правителствена цензура е една от големите битки на нашето време – битка, разпростираща се на четири континента, в която от пет години Avaaz се бори и помага да бъде спечелена. Прочети повече

# 3 Голям, по-голям, най-голям… Създаване на огромни морски резервати!

Avaaz изигра значителна роля за най-голямата победа за запазването на океана в историята, а кампаниите тъкмо започват… Прочети повече

# 4 Монсанто е на път!

Химическият гигант Монсанто е една от най-мощните корпорации в света и неговият модел на химическо земеделие превръща повърхността на нашата планета в огромни полета от монокултури, които увреждат жизненоважното екологично разнообразие. Но Avaaz се изправи пред тях от Европа до Южна Америка, работейки заедно със смелите водачи от местните общности за затварянето на техните заводи за пестициди.

# 5 Победа над мафията на Мърдок

Рупърт Мърдок е най-могъщият и опасен медиен барон в света, злоупотребяващ с голямата си империя, за да постави политиците в джоба си и да прокара в политическия дневен ред омразни и разединяващи идеи. Avaaz изигра централна роля в разгромяването на най-голямата сделка в живота на Мърдок, която можеше да разшири драматично империята му.

# 6 Мобилизиране на милиони долари в помощ и бързо

Avaaz дари десетки милиони долари/евро/йени за достойни причини, като над половината са предназначени да спасят и възстановят живота на хора, пострадали вследствие на хуманитарни бедствия. Глобален обхват, съчетан с уникалната гъвкавост на Avaaz, означава, че може да изпрати навреме помощ там, където е нужна най-много.

#7-#8-#9 – ..# 99.. Вече има повече от 100 успешни акции, с които Avaaz се гордее! И това е само върхът на айсберга от победи!

Avaaz работи на 17 езика и с 193 нации, с една проста демократична мисия: Да заличим несъответствията в света, в който живеем и който имаме днес и този, в който повечето хора навсякъде биха искали да живеят. В момента Avaaz има 46 000 000 членове, които се увеличават и в момента докато четеш тези редове. Проведени са повече от 301,820,217  акции и 2,792 кампании. Много кампании на Avaaz са стартирани от членове на движението. И вие можете да започнете своя собствена. Кой знае… може да стане една от големите победи на човечеството!

Вижте текущите кампании на AVAAZ, които можете да подкрепите на сайта им Avaaz.org

Бъди част от промянта, която искаш да видиш в света!

 

FB post