През есента шофьорите каращи по магистрала Орегон 18 могат да забележат нещо странно на гористите хълмове в близост: две очи и широка усмивка.

Огромната усмивка направена от дървета се появява всяка есен с промяната на цвета на игличките на дърветата и се забелязва от километри.

Но как се е появила там?

Лицето се намира в гората за дърводобив на “Hampton Lumber “. Говорителя на компанията Кристин Расмусен споделя, че усмихнатото лице е измислено и залесено през 2011 г. от съсобственика Дейвид Хамптън и мениджъра Денис Крийл.

огромно лице от дърветаСлед всяка сеч, лесничеите към компанията планират процеса по залесяване. Обикновено засаждат най-различни местни видове (ела Дъглас, канадска ела, благородна ела, червен кедър и др.) в зависимост от надморската височина и вида почва.

Лицето и устата са създадени от елха на Дъглас, а жълтото на лицето от лиственици. Лиственицата е иглолистно дърво, чиито иглички стават жълти и опадват през есента. Затова и усмихнатото лице е видимо през този период на годината.

Залесителите са използвали въже, за да очертаят лицето и да определят мястото за очите и устата. Цялото лице се простира на площ от 90 метра в диаметър.

За съжаление минувачите ще могат да се наслаждават на усмивката само в следващите 30-50 години. След това дърветата ще бъдат отсечени е превърнати в дървесина в дъскорезницата на компанията.

И ако мислите, че това усмихнато лице е удивително, какво ще кажете за този келтски кръст създаден в горите на Донегал, Ирландия.

келтския кръст на ЕмериТова уникално произведение на изкуството е създадено от Лиъм Емери. Точно и затова е наречено келтския кръст на Емери. Той също е създаден от два различни вида дървета, а размерите му също са зашеметяващи: 100 метра дължина и 70 метра ширина. Кръста, както и усмихнатото лице е засаден преди около 11 години е ще радва хората още 60-70 години.

Тези два примера показват, че творчество може да бъде приложено във всяко едно нещо, което правим. Иска се само вдъхновение и фантазия. Надяваме се да сме ви вдъхновили със споделеното. 🙂

FB post