Петролния гигант Total планира да построи най-големия тръбопровод за петрол в света през сърцето на Африка!

Той ще преминава през едни от най-важните резервати за слонове, лъвове и шимпанзета на Земята, ще изсели десетки хиляди семейства и ще приближи още повече цялата планета към екологичната катастрофа.

Местните общности правят всичко по силите си, за да се борят срещу този проект, но те се изправени срещу една от най-мощните компании на Земята. Затова имат нужда от помощ, за да превърнат това в африканския Standing Rock. Движението Avaaz може да бъде тази помощ!

Докато планират този проект френския изпълнителен директор на Total иска да изкара компанията си климатичен лидер. Нека го държим отговорен с тази масова петиция. Когато бъде подписана от голям брой хора ще я връчим  на изпълнителния директор и ще я подкрепим със забележителна рекламна кампания във Франция, която ще превърне всичко това в PR кошмар за Total. Подкрепете с името си всички смели общности борещи се с този проект – преди да е прекалено късно!

Не се заблуждавайте – този проект е с огромен обхват. Тръбопровода ще минава през над 200 реки и 12 защитени гори, дом на невероятно разнообразна дива природа,  която вече е на ръба на оцеляването. Само един теч би бил катастрофален.

Няма да бъде лесно да ги спрем, но Avaaz има план. Чрез реклами ще направим така, че всички да разберат, че Total стоят зад този тръбопровод. Обединяваме сили и си партнираме със световни и грасруутс организации, за да получим политическа и бизнес подкрепа.

Акционерите твърдят, че това ще създаде работни места, но експертите казват, че това ще са най-вероятно само 300 постоянни работни места. А какво да кажем за екологичните щети и масово изселване на местните фермери? Този проект ще хване региона в капана на “мръсната” енергия точно във времена, когато света се е насочил към по-чисто енергийно бъдеще.

Тази битка не е само срещу спирането на безразсъдната инвестиция или дори защитата на дивата природа на Африка. Това е битка на всеки един за запазване ценния живот на тази планета, защитавайки най-уязвимото и поставяйки бъдещето на нашите деца пред интересите на малцина богаташи.

Подкрепете и споделете петицията с вашите приятели и познати!

FB post